Szálláshelyek - Keszthely
Szállás Keszthely környékén

Nevezetességek Keszthely környékén

Helikon Park - Keszthely (Keszthely távolság: 0 km)

A Helikon Park Keszthely vasútállomása közelében található, a bűbájos városka legnagyobb zöldterülete, amelynek története a XX. század elejére nyúlik vissza, amikor is Festetics György évente két alkalommal ünnepségeket, irodalmi találkozókat rendezett itt. A parkban számos, a városhoz kötődő, kiemelkedő személyiség szobra és emlékköve található.

Keszthelyi Festetics-Kastély (Keszthely távolság: 0.5 km)

Keszthelyi Festetics-Kastély A Keszthelyi Festetics-Kastély a Balaton felvidék nyugati részén található, Közép-Dunántúl délnyugati csücskében. A műemlék-épület Magyarország legnagyobb és legigényesebben helyreállított kastélya. A barokk kastély nagyrészt az 1700-as évek második felében épült fel, az U-alakú egyemeletes épülethez kétemeletes könyvtári szárny, valamint kápolna csatlakozik. A bútorzat helyi asztalosmester, Kerbl János munkája.
A kastély a világháború alatt hadikórházként és laktanyaként is szolgált, később egy ideig kollégium volt, városi könyvtár- és zeneiskola-résszel. Ma az épület egésze múzeum. Egész évben látogatható, hétfő kivételével minden nap. Gyönyörű kertje védett park.

Balatoni Múzeum - Keszthely (Keszthely távolság: 1 km)

Balatoni Múzeum - Keszthely Keszthely a Balaton-felvidék legfőbb városa, a Zala folyó torkolatától északra fekszik, délen sík, északra kissé dombos területen. Az élénk idegenforgalommal rendelkező város számos látnivalóval várja vendégeit. Itt található Zala megye legrégebbi múzeuma, az 1898-ban alapított Balatoni Múzeum, amely a tó környékén a legteljesebben mutatja be a vidéken élő emberek világát, a halászat, a hajózás és a fürdőélet emléktárgyait.
A Balaton környékének gazdag növény- és állatvilágát látványos diorámák mutatják be. Tematikus kiállítás jeleníti meg a vidék ékszer- és viselettörténetét az újkőkortól egészen napjainkig. A kőtár ókori és középkori építészeti emlékeket őriz. A Halápy János emlékszoba a vidék híres festőjének életművéből ad ízelítőt. Külön kiállításrész foglalkozik a környezetvédelemmel, a hajózással és a térség fürdőtörténetével. A múzeum egész évben látogatható, hétfőn és szezonon kívül még vasárnap tart zárva.

Szigetfürdő - Keszthely (Keszthely távolság: 1 km)

Keszthely Városi Strandján a Szigetfürdő történelmi időket elevenít fel, amelyeket felújítása óta még hívebben idéz. A XIX. század végén épült létesítmény ma korhű formában ugyan, de modern technikai berendezésekkel és kényelemmel várja vendégeit. Belső terében Balaton alakú, fűtött medence található. Fogadóépületéhez pavilonsor csatlakozik.

Margit-kilátó - Cserszegtomaj (Keszthely távolság: 4.1 km)

Cserszegtomaj Hévízhez közel eső részén, az arborétum közelében található a Margit-kilátó, amelyet az arborétum szülőatyja, Horváth Jenő botanikus emeltetett feleségének, Margitnak. A 31 méter magas kilátó fából épült, belsejében modern lift működik, tetejéről nagyszerű panoráma nyílik a környező vidékre.

Spiderland Kalandpark - Gyenesdiás (Keszthely távolság: 4.1 km)

A Spiderland Kalandpark a Balaton-parton, a gyenesi Lidó strand mellett található, közel négy hektáros területen gyakorló-, gyermek-, junior- és felnőtt kötélpályákkal várja vendégeit. Mászófal és csapatépítő akadálypálya is található itt, valamint a kalandparktól külön üzemelő lézerharc pálya.

Cserszegtomaji Arborétum (Keszthely távolság: 4.4 km)

Cserszegtomaj Keszthelytől északra, a Keszthelyi-hegység délnyugati lábánál helyezkedik el, a Balaton Északnyugati csücskénél. A római kor óta bizonyítottan lakott község a történelem nagy részében Keszthely városához tartozott, lakosai elsősorban szőlőműveléssel foglalkoztak. Ma idegenforgalmi szempontból is jelentős, látványosságai közé tartozik a szövevényes hálózattal és egyedülálló formakinccsel rendelkező kútbarlang, a Várszínház, a Szent Anna Kápolna, a Margit kilátó és az Arborétum.
A cserszegtomaji Arborétum a Hévíz felőli falurészen helyezkedik el. A területet Horváth Jenő botanikus vásárolta meg 1966-ban azzal a céllal, hogy létrehozzon egy tujákból és fenyőkből álló gyűjteményt. Látogatói mintegy 20 hektáron körülbelül 200 fajta fenyőt és örökzöldet láthatnak. Az arborétum március elejétől október végéig hétköznapokon látogatható.

Lidó-strand - Vonyarcvashegy (Keszthely távolság: 4.6 km)

Vonyarcvashegyen található a Balaton északi partjának egyik legnépszerűbb strandja, amelynek vízminősége kékhullám zászlós elismerést kapott. A strand 60 ezer négyzetméter területen homokos partszakaszt, gyerekmedencét, jól kiépített játszótereket, játszóházat, óriáscsúszdát, strandröplabda és strandkézilabda pályát, valamint kalandszigetet kínál, ahol ügyességi feladatok kínálnak játékos szórakozást.

Hévízi Gyógytó (Keszthely távolság: 5 km)

Hévízi Gyógytó A hévízi gyógytó Hévízen, a közkedvelt fürdővárosban található, Zala megyében, a Dunántúl középső sávjának nyugati részén, a Balaton északi partján. A középső újkőkor óta lakott, mediterrán mikroklímájú területen már a rómaiak is építettek központi fűtéssel fűtött villát. A jelenlegi fürdőhely kiépítése gróf Festetics György nevéhez fűződik, a XVIII. század végén. A gyógyfürdőt azóta többször átépítették és felújították, ma kiváló adottságai mellett színvonalas szolgáltatásokkal várja pihenni és gyógyulni vágyó vendégeit.
A Hévízi 4,44 hektáros felszínű, tőzegmedrű forrástó 60,5 hektáros természetvédelmi területen fekszik. Forrásbarlangjában több hideg- és melegvizes forrás karsztvize keveredik össze egymással, majd szűk folyosón továbbhaladva jut el a gyógytóba, amelynek egyedi élővilága, a víz sajátos összetétele, valamint az iszap mikroorganizmusai együtt eredményezik a víz gyógyító erejét.

Vízisí-pálya - Vonyarcvashegy (Keszthely távolság: 5.5 km)

Vonyarcvashegy a Keszthelyi öböl partján található, a Balaton északi partján, Keszthely és Hévíz közelében. A község nevezetességei a Szent Mihály-domb, a Vonyarci kápolna és a Vashegyi kápolna. Az 1950-es évek óta jó minőségű strand üzemel.
A vonyarcvashegyi strand mellett vízisí-pálya épült, amely wakeboard használatára is alkalmas. Az ötszög alakú, különböző elemekkel tarkított pálya májusban hétvégente, júniustól pedig minden nap reggel 9-től este 8-ig tart nyitva.

Schulhof sétány - Hévíz (Keszthely távolság: 5.8 km)

A dr. Schulhof Vilmos Sétány Hévíz fürdősétánya, amelynek egzotikus örökzöldjei, színpompás virágai, köztéri alkotásai, árnyékos padjai és tiszta levegője kiváló környezetet teremtenek a pihenéshez. A sétány mellett találhatók a Szent András Reumakórház történelmi épületei.

Egregy - Középkori Kápolna (Keszthely távolság: 6.2 km)

Egregy - Középkori Kápolna Egregy Hévíz városának sajátos arculatú és hangulatú városrésze, itt látható a kora császárkorból származó villa a római romkertben, amely korlátlanul látogatható, nyitott létesítmény, valamint a város legismertebb műemléke, a középkori (feltehetőleg a XIII. században épült), római katolikus templom, amelyet nemzedékek hosszú sora óta használt temető vesz körül. A középkori kápolna kívül belül megőrizte korának rideg hangulatát. A kápolna mellől szép kilátás nyílik a környező vidékre.
A borturizmus kedvelői körében igen népszerű a templom szomszédságában fekvő szőlőhegy, "grinzing", amely tüzes boraival és magyaros ételeivel rendkívül kedvelt zöldvendéglő-övezet. Évről évre szüreti mulatság kerül itt megrendezésre, amely a város rangos eseményévé vált.

Szent Magdolna Templom - Hévíz (Keszthely távolság: 6.6 km)

Az Árpád-kori Szent Magdolna Templom Hévíz egyik legismertebb műemléke. A római katolikus templom az egregyi városrészben található, már XIV. századi oklevelek is említik. Egyhajós, kisméretű, egyenes szentélyű falusi templom, barokk eredetű dongaboltozattal a szentély fölött.

Rezi Vár (Keszthely távolság: 7.6 km)

A Rezi Vár a Keszthelyi-hegység egy magas sziklaormának kiugró részén található, Rezi település határában, a Balatontól északnyugati irányban. A jelentéktelen harci értékűnek számító magánvár a történelem folyamán sokszor cserélt gazdát, a XV. század nagy részében a Pethő család birtokában volt. A XVI. század közepén az Oszmán Birodalom portyázó csapatai megszállták és felgyújtották a várat, amelyet aztán nem épített újjá főúri család. Mindössze pár éve kezdődtek el itt régészeti feltárások és helyreállítások.
Rezi látnivalói közé tartozik még a Szőlőhegyi kápolna, a Szent Orbán szobor, egy Római katolikus templom, valamint a Gyöngyösi Betyár Csárda. A környék szőlőbirtokosai és termelői évente rendeznek borversenyeket és szüreti vigasságokat.

Csodabogyós-barlang - Balatonederics (Keszthely távolság: 10.3 km)

Balatonederics a Tapolcai-medence peremén található, a Szent György hegy és a Csobánc félkörívében, Veszprém és Zala megye határán. Az Árpád kor óta lakott település napjainkban sok turistát vonz, főbb látványosságai a Svastics kastély, egy 38 állomásból álló tanösvény, Pele Apó ösvénye, az Afrika Múzeum, valamint egy egyedülálló cseppkőbarlang.
A Csodabogyós-barlang a föld alatti világ cseppkőalakzatait tárja látogatói elé, akik kizárólag barlangászoverallban, védősisakkal és fejlámpával, szakképzett túravezetők segítségével indulhatnak el e mesés világ felfedezésére. Az alaptúra 1.5-2 órás, az extrém túra 3.5-4 órát vesz igénybe. Az 5 km hosszú barlangot a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága felügyeli, csak előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

Szépkilátó - Balatongyörök (Keszthely távolság: 10.6 km)

Balatongyörök legismertebb nevezetessége a Szépkilátó, ahonnan derült időben az egész Balaton belátható. A szépen kiépített parkot fekete fenyők díszítik, padok kínálnak pihenési lehetőséget, üzletek és vendéglő szolgálja ki az ide látogatókat. A kilátó tövében található a Kápolna kút, amely egykor egy római fürdőépület vízellátását szolgáltatta.

Tátikai Ősbükkös - Zalaszántó (Keszthely távolság: 11.5 km)

Zalaszántó a Keszthelyi-hegység közepén található, a Keszthely-Sümeg út mellett, a Balaton északnyugati oldalán. Nevezetességei: Plébániatemplom, Sztúpa, Kápolna, Bazaltutca, Tátika-vár.
A Kovácsi-hegy nyugati peremén álló egykori Tátika-vár romjait 74 hektár területő ősbükkös veszi körül, mintegy 6 kilométer hosszú természetvédelmi tanösvénnyel, amely érinti a fontos természeti értékeket és bemutatja a térség növény- és állatvilágát. A hegy bazaltfolyosóján 5-10 méter magas oszlopok, barlangok és üregek kínálnak morfológiai szempontból érdekes látványosságokat. A területet a Balatoni Nemzeti Park Igazgatósága felügyeli.

Balatonmáriafürdői Strand (Keszthely távolság: 11.9 km)

Balatonmáriafürdői Strand Balatonmáriafürdőn mintegy 8 kilométer partszakaszon találhatók szabadstrandok, ezek közé ékelődik közel húszezer négyzetméteres területével a Gróf Széchenyi tér 9. alatt található központi fizetős strand, amelynek épülete mögötti szabadtéri színpadán kulturális rendezvényekre is sor kerül, többek között fúvószenekari koncertekre. A kékhullám zászlóval elismert vízminőségű strandon játszóterek, sportpályák, zuhanyzók, ivókutak, öltözőfülkék és mellékhelységek is rendelkezésre állnak, díjazás ellenében kölcsönözhető vizibicikli és sporteszközök, használható ugrálóasztal, strandröplabda pálya, valamint mini dodgem. A felnőtt napijegy 400, a gyermek napijegy 250 forintba kerül, de heti-, havi- és szezon bérletek is válthatók.

Afrika Múzeum és Állatkert - Balatonederics (Keszthely távolság: 12 km)

Afrika Múzeum és Állatkert - Balatonederics Balatonederics a Tapolcai-medence peremén található, a Szent György hegy és a Csobánc félkörívében, részben a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park területén, Veszprém és Zala megye határán. Az Árpád kor óta lakott település főbb látványosságai a Svastics kastély, a Dunántúl legnagyobb cseppkőbarlangja, a Csodabogyós-barlang, egy 38 állomásból álló tanösvény, Pele Apó ösvénye, valamint az Afrika Múzeum.
Az Afrika Múzeum a község legismertebb nevezetessége, megalapítása a híres afrikakutató és neves vadász, Dr. Nagy Endre érdeme, akinek a múzeumot befogadó kastély sokáig vadászotthona volt. Itt gyűjtötte össze értékes trófeáit, valamint tanzániai néprajzi gyűjteményét. A kiállított tárgyak között fellelhetők csont- és fafaragványok, bútorok, népművészeti tárgyak, valamint afrikai törzsek kultikus tárgyai. Az épületet övező területen kis szafari park található, ahol bivaly, teve és zebra él természetes környezetben. A múzeum április elejétől október végéig látogatható.

Batthyány Kastély - Zalacsány (Keszthely távolság: 13.8 km)

Batthyány Kastély - Zalacsány Zalacsány a zalai-dombságban elhelyezkedő csendes település, ahonnan számos népszerű fürdőhely: Hévíz, Kehidakustyán, Zalaegerszeg is könnyedén megközelíthető. A Batthyány kastély a XVI. század elején épült, jelenleg kastélyszállóként üzemel. Parkjában, amely ősfák tarkította természetvédelmi terület, egy 150 éves mamutfenyő is megtekinthető.


Szálloda keresése Keszthely városában

Város:  
Érkezés:  
Távozás:  
Szobák:  
egyágyas:   kétágyas:   háromágyas: 
Személyek száma: